Popular right now

Følg PashminaWears opslagstavle Kendte i pashmina på Pinterest.

Pashminahuivit ja shaalit

PashminaWear NepalPashminaWear on perustettu tarkoituksella myydä laadukkaita käsintehtyjä kashmir- ja villatuotteita verkon välityksellä - ensisijaisesti huiveja ja shaaleja naisille.

Katso meidän käsin kudotut huivit ja kashmirshaalit.

Keväällä 2015 matkustimme Katmanduun tapaamaan tulevaa yhteistyökumppaniamme. Tämä oli vain kuukausi ennen tuhoisaa maanjäristystä, joka jätti suuren osan Katmandua raunioksi ja tuhannet ihmiset menettivät henkensä. Matka teki meihin suuren vaikutuksen, ja kun palasimme kotiin, päätimme aloittaa kauniiden kashmir-shaalien maahantuonnin, Katmandu-laaksosta Himalayan juurelta.

Shaalit tehdään perinteiden mukaan - lähes kokonaan ilman sähkön käyttöä. Vanhoilla intialaisilla kangaspuilla valmistavat käsityöläiset shaalit huolellisesti ja työhönsä omistautuen. Hienonhienot langat kudotaan yhteen harsomaiseksi kankaaksi josta valmistetaan kauneimmat shaalit.

Kun ostat meiltä, et saa vain yksilöllista luksusasustetta, vaan samalla edesautat varmistamaan pysyviä työpaikkoja köyhässä maassa, josta me välitämme paljon.

Myymme ainoastaan luonnonmateriaaleista valmistettuja tuotteita, etenkin kashmirvillasilkki ja yak -tuotteita.

Meidän tavarantoimittajamme ovat yhtä intohimoisia villan ja kashmirin suhteen kuin me itse olemme. Tämä varmistaa, että koko prosessi raakamateriaalien valitsemisesta kehräämiseen, kutomiseen ja värjäämiseen tapahtuu keskittyen ehdottoman korkealaatuisen lopputuotteen toimittamiseen. Näin pystymme seisomaan sataprosenttisesti myymiemme tuotteiden takana. Meillä on tiivis yhteistyö tavarantoimittajiemme kanssa, ja vierailemme heidän luonaan vuosittain uusien tuotevalikoimien suunnittelun merkeissä.

Meidän Nepalilaiset kashmirshaalimme ovat käsinkudottuja ja myymme montaa erityyppistä - jokaisella on omat ominaisuutensa ja erikoisuutensa. Toiset ovat paksuja ja pehmoisia, toiset ohuita ja kevyitä, lähes läpinäkyviä. Voit lukea lisää erilaisuuksista meidän pashmina-oppaastamme. Olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, jos tarvitset lisää tietoa.

Mikä on pashmina?

kashmir vuohenPashmina ja kashmir (tai kašmir) tarkoittavat samaa asiaa. Kashmir tulee ranskalaisesta nimityksestä “cashmere”, joka on sama asia jota paikallinen kieli kutsuu pashminaksi. Sana pashmina tulee sanasta ‘pashm’ joka tarkoittaa ‘pehmeä kulta’ paikallisella kielellä, ja persian kielessä se tarkoittaa ‘villa’.

Myytit joidenka mukaan pashmina on hienompaa ja ylellisempää kuin kashmir kukoistavat, mutta eivät ole totta. Intiassa ja Nepalissa kutsutaan sitä jonka me lännessä tunnemme kashmirina, pashminaksi. Pashmina terminä on tosin menettänyt osan merkistyksestään täälläpäin, ja usein verkosta tai kaupoista löytyy sekä shaaleja että huiveja, joidenka tuotemerkinnät ilmoittavat 100% pashmina, hinta on usein jopa alle 40€, mutta jotka todellisuudessa ne ovat tehty aivan muusta villasta tai jopa keinotekoisista materiaaleista.

PashminaWear myy ainoastaan pashmina shaaleja ja huiveja jotka ovat aitoa kashmiria. Kashmirille löytyy monta määritelmää, mutta me tarkoitamme sillä seuraavaa: Kashmir on Capra Hircus Laniger vuohen karvaa, jonka keskimääräinen paksuus on alle 19 micrometriä halkaisijaltaan. Kaikki meidän pashminashaalimme ovat 15 ja 16 mikrometrin väliltä. Me ilmoitamme kaikkien tuotteidemme tiedot yksityiskohtia myöten, koska voimme taata tuotteidemme laadun sillä yhteistyömme valmistajien kanssa on tiivistä. Voit lukea lisää tuotemerkinnöistämme osiosta kashmirin laatu.

Kertomus pashmina-villasta

Ensimmäiseltä vierailultamme Katmandussa, Nepalissa - maaliskuussa 2015.

ammattitaitoOlemme Nepalissa, tarkemmin sanottuna Thamelissa hiukan Katmandun ulkopuolella, jossa olemme yritysvierailulla CASHMERE CULTUREn luona, joka valmistaa alkuperäiset pashminashaalit jotka ovat osana PashminaWearin tuotevalikoimaa.

Pashmina - tai kashmir - on arvokas käytännön esimerkki kotieläintuotannon sivutuotteesta, joka muutoin menisi hukkaan. Joka vuosi kun Himalayan vuohet, joita kutsutaan nimellä changra täällä Nepalissa, tiputtavat heidän aluskarvansa, alkaa arvokkaan villan keräys. Alusvilla pitää vuohet lämpiminä talven läpi vaativassa maastossa jossa paimentajat kasvattavat niitä. Keväällä kun karvat alkavat tippua, harjataan ne käsityönä, jotta arvokkaat karvat eivät mene hukkaan.

Villan keräys on ensimmäinen askel kauniiden pashmina shaalien ja huivien tuottamisessa. Se on hidas ja työteliäs prosessi, mutta kestävää - ja säilyttää tämän arvokkaan käsityölajin ja siten turvaa työpaikkoja monelle paikalliselle tässä köyhässä maassa.

Karvat, tai turkki on kaiken alku. Kashmirkuidut joita CASHMERE CULTURE käyttää ovat vain 15-16 mikrometriä keskimääräiseltä halkaisijaltaan. Kun villa on harjattu, lajiteltu ja puhdistettu, kehrätään siitä kashmirlankaa. Tärkeä langan ominaisuus on kuinka monta kierrettä on metrittäin, langan kierremäärä. Twists per inch on englanninkielinen termi, ja mittaa kuinka tiukasti lanka on kierretty. Kierteet pitävät ohuet kashmirkuidut yhdessä, ja mitä enemmän kierteitä on, sitä vahvempi ja kestävämpi lanka tulee olemaan, ja toisaalta jos kierteitä on vähemmän tulee lopputuloksesta pehmeämpää ja hentoista.

CASHMERE CULTUREn työntekijät omaavat monen vuoden kokemuksen, jolla he löytävät tasapainon kestävyyden ja kauniin ja pehmeän langan välillä, joista voidaan kutoa shaalit jotka ovat sekä kauniita että kestävät monen vuoden käytön. Kun lanka on kierretty oikein, vältetään että lopputuote purkautuu tai nukkaantuu, kuten usein nähdään huonolaatuisen kashmirin kanssa. Täällä käytetään lankaa jossa on 200 kierrettä per metri, joka vastaa noin 5 TPI:tä. Se on kiehtova yksityiskohtaisuus. Mitään ei jätetä sattuman varaan.

Ylpeää käsityötä ja koneita ajan takaa

Cashmere Culture kutoaVierailessamme CASHMERE CULTUREn luona tapaamme ensiksi riveittäin värjäämättömiä pashminashaaleja jotka liehuvat lystikkäästi kevyessä tuulessa. Olemme juuri menneet sisään portista, uudelle tehtaalle joka rakennettiin vuoden 2015 maanjäristyksen jälkeen, joka vahingoitti vanhaa rakennusta.

Sisällä on mukavan valoisaa, puhdasta ja kaikki tuntuu hyvin järjestetyltä. Keskellä on suuri avonainen huone joka on täynnä outoja laitteita vuosien takaa. Koneita joita käytetään jaloin ja käsin, jotka kehräävät ja kutovat uskomattoman ohutta kashmirlankaa, joka pitkän ja monimutkaisen prosessin jälkeen muuttuu himotuiksi shaaleiksi.

Ensimmäinen huone johon astumme sisään, on huone jossa kolme naista istuvat ja rullaavat lankaa isoista puolista pieniin lankapuoliin, joita kutomisessa käytetään. He käyttävät tähän yksinkertaista laitetta. Pyörän rengasta ja ketjua, jotka on kiinnitetty teräsrunkoon. Miksi tehdä asioista monimutkaisempaa kuin tarvitsee? Tyhjät puolat makaavat lattialla, ja edessään heillä on iso palju täynnä valmiiksi rullattuja puolia.

Cashmere Culture kutoaIsossa huoneessa on isompi kone, jossa on pyörä joka puolaa langan isoille puolille, tusina kerrallaan. Isot puolat toimivat kuteiden loimilankoina, eli lankoina jotka kulkevat kuteen pituussuunnassa, ja pienet lankapuolat taas kudelankoina, eli kuteiden poikki.

Kangaspuut toimivat käsin ja jalkojen voimin. Näin on aina ollut. Melkein kaikki täällä tehtaalla toimii ilman sähköä, patsi valot ja silitysraudat. Sähkön välttäminen on osittain tärkeää sen huolellisuuden takia, jotka nämä käsityöläiset laittavat työhönsä. Koneiden käyttö poistaa käden tunteen prosessista. Toisaalta kokevat he usein katkoksia Nepalin sähköverkossa, jolloin ei ole epätavallista että sähkö olisi pois päältä jopa 12-14 tuntia päivässä.

Kumar Shrestha on ollut kutoja noin 10 vuotta. Kumarin asiantuntemus on päivänselvää, kun seuraa hänen työntekoaan. Rivi reikiä pahvikortissa päättää kuvion joka kudotaan. Raitoja vai ruutuja, kaikki alkaa Kumarin luona. Kangaspuut meluavat aika lailla, mutta rytmillä joka on melkein kuin musiikkia korville. Keskittyminen loistaa heistä ulospäin, heidän ahkerrellessa tarkkaan säädeltyjen koneiden kanssa.
Kumar säätää pyöriä kangaspuiden reunassa, kutoessaan kaunista kalanruotokuviota, samalla kun kudelanka liukuu nopeaan tahtiin kuteen poikki. Oikealta vasemmalle ja takaisin taas. Se on lumoavaa katseltavaa, ja tulen iloiseksi kun ajattelen, kuinka näinä automaattisten koneiden ja robottien aikoina, on vielä tilaa tälle vanhanaikaiselle käsityölle. Se on erittäin aikaa vievää, mutta kun lopputulos on käsissä, on se kaiken arvoista.

Silmää yksityiskohdille

Cashmere Culture kutoaKun valmiiksi kudottu tekstiili poistetaan kangaspuista, viedään se eri huoneeseen jossa ryhmä naisia tarkistaa kudotun pashminakankaan. Kangas levitetään erityiselle kehykselle, jossa valon alla tarkistetaan mahdolliset virheet. Joka sentti tarkistetaan ja virheet korjataan käsin neulan ja langan avulla. Se on pikkutarkkaa työtä, mutta välttämätöntä lopputuotteen laadun varmistamiseksi. Tällä hetkellä shaaleja ei ole vielä leikattu, mutta merkinnät leikkauksia varten ovat näkyvillä.  Shaaleista ei koskaan tule “täydellisiä”, minulle kerrotaan, mutta niin lähelle täydellisyyttä kuin on inhimillisesti mahdollista. Värjäyksen jälkeen shaalit tarkistetaan vielä kerran.

Kun kudottu tekstiili on tarkistettu ja virheet korjattu, leikataan tekstiilistä yksittäiset pashminashaalit, jonka jälkeen ne pestään ja värjätään. On yllättävä näky nähdä kuinka shaalit keitetään isoissa kattiloissa, kuin ne olisivat satujen maagisia juomia. Nuoret naiset sekoittavat astioita jossa shaalit ovat, ja jos ne eivät ole luonnonvärisiä, sekoitetaan väriaineet mukaan tässä vaiheessa. Yllätyin kuin näin, kuinka jotain niin hienoa ja hentoa keitetään näin kovakätisesti, mutta näin se tehdään. Toinen nainen rullaa varovasti sinisen shaalin ylös astiasta, ja laittaa sen lieriön päälle. He kertovat minulle että näin tehdään ne kauniit sävymuutokset jotka joissain shaaleissa on. Olen sanaton. Sekä taidokkuuden takia, jonka näen ympärilläni, mutta myös nähdessäni kuinka yllättävän yksinkertaisilla tekniikoilla saa aikaan niin uskomattoman kaunista jälkeä.

värjäysVärjäyksen jälkeen shaalit kuivataan naruilla auringonvalossa, jonka jälkeen ne silitetään huolellisesti. CASHMERE CULTUREn shaalit painavat keskimääräisesti vain 65 grammaa.

Lopulta menemme tehtaan viimeiselle pysäkille, jossa Saraswoti Rai ompelee merkit valmiisiin pashimashaaleihin samalla kun Rama Ghimire varovasti pakkaa jokaisen shaalin yksitellen. Nämä kaksi naista ovat viimeinen lenkki prosessissa joka alkoi vuohesta, joka laidunsa kaukaisella vuorenseinämällä, jonka näimme horisontissa. Vierailumme CASHMERE CULTUREn luona on loppumassa, ja tunnen itseni etuoikeutetuksi koska olen saanut olla todistamassa tämän ainutlaatuisen prosessin. Jokainen pashminashaalin joka jättää tämän tehtaan on ollut 51 henkilön käsissä, ja olemme edelleen hämmästyneitä siitä kuinka paljon työtä niiden valmistaminen vaatii. Vierailuni jälkeen osaan paljon paremmin arvostaa shaalien laatua, kauneutta ja etenkin kestävyyttä.

Me jätämme CASHMERE CULTUREn ja palaamme takaisin kotiin kokemuksen rikkaampana. Nepal on köyhä maa, mutta olemme vain tavanneet ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. Odotamme innolla seuraavaa vierailuamme ensi vuonna. Olemme iloisia voidessamme vaikuttaa Nepalin talouteen hiukan tuomalla hienoja shaaleja, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen tuotteen, joka on käsintehty aivan alusta alkaen.